Atlas correctie

De behandeling

De spierlagen die de schedelbasis verbind met de bovenste halswervels hebben een aantal bijzondere kenmerken. De diepere lagen zijn manueel niet of nauwelijks te bereiken. In deze diepere lagen zitten bijzonder veel voelorganen, ook wel receptoren of sensoren genoemd die waarnemen welke positie het lichaam in de ruimte heeft en ook in welke spanningstoestand de pezen en de spieren van het lichaam zich bevinden. Deze receptoren staan in verbinding met het evenwichtsorgaan in het binnenoor en hebben direct verbinding met bepaalde hersencentra die verantwoordelijk zijn voor de oriëntering in de ruimte en zodoende de grove en fijne motoriek beïnvloeden. Verder staan ze in contact met gebieden in de hersenen waar pijnsignalen uit de hersenen verwerkt worden. Deze receptoren vormen dus een waarnemingsorgaan dat informatie naar de hersens stuurt, waar deze in bepaalde reactie worden omgezet. Met de atlas behandeling heeft men de mogelijkheid om deze informatieverwerking te corrigeren en bij te sturen in de richting van een meer ontspannen functioneren op fysiek en psychisch vlak.

De basis behandeling bestaat uit 2 behandelingen van I tot 1-1/2 uur met een tussen ruimte van 4 tot 6 weken. Meestal zijn de resultaten vrij duurzaam soms is op langere tennijn een herhalingsbehandeling nodig. Deze behandeling verbeterd de verhouding tussen de schedel en de atlas zonder manipulatie (dus geen kraken). Er wordt gewerkt met een vibreerstift op de hoge nekspieren. De vibreer frequentie kan ingesteld worden op de gewenste snelheid er voor zorgend dat ook op de laagste snelheid voldoende kracht ontwikkeld wordt. De vibreerdiepte is vast en precies aangepast om de gewenste indringdiepte in de spiermassa te realiseren.

Effecten

Dit geeft een aantal effecten die manueel niet bereikt kunnen worden. Ten eerste laten de trillingen van de vibreerstift toe ook de diepste spierlagen (de korte rechte - en schuine nekspieren die manueel niet te bereiken zijn) te ontspannen, hierdoor wordt ook het gewrichtskapsel soepeler en de gewrichtsvlakjes kunnen verglijden naar een meer optimale positie.

Ten tweede gaan de trillingen de sensoren van het autonome zenuwstelsel in deze spieren triggeren om een nieuw setting point van spierspanning te gaan registreren in de aansturingskemen die in de hersenen gelegen zijn. Daardoor ontstaat er een resetten van de basisspierspanning in het centrale zenuwstelsel en van daaruit in de rest van het fysieke lichaam. De psychische effecten van de behandeling zijn te begrijpen vanuit de resetting naar beneden toe waardoor er minder snel een stressreactie optreed bij fysieke of psychische spanning. Men gaat sneller spanningsveriagend gedrag ontwikkelen bij oplopende stress.

Herstelfase

Wanneer de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichaam zich puur mechanisch maar ook psycho -emotioneel beter ontspannen en meer in evenwicht functioneren.

  • De energie doorstroming verbetert beduidend.
  • Het lichaam geeft duidelijker zijn grenzen aan en neemt meer vanzelfsprekend de juiste houding aan.
  • De algehele veerkracht en het zelfsturend vermogen neem toe.
  • Deze verbeterde uitgangspositie stimuleert het lichaam om zijn streven naar gezondheid scherper te stellen.

Afhankelijk van de uitgangspositie van de betrokkenen, komt er een min of meer duidelijke inhaalslag op gang die tijdelijk voor wat lastige nevenreactie kan zorgen. Deze kunnen gezien worden als "grote schoonmaak", een diepgaandere verwerking van vroeger doorgemaakte fysieke en psychische trauma's.

Regeneratie

Na de atlas correctie reageert het lichaam in overeenstemming met de fysieke en psychische conditie van het betreffende individu. De mate waarin en waarmee het herstel plaats vind zal per individu verschillen. Gezondheidsklachten zullen bij de een snel herstellen terwijl het bij een ander meer tijd vraagt doordat er eerst meer herstelreacties plaats vinden. Na verloop van tijd wordt de algehele conditie en de immuniteit beter. Ook de hormonaal huishouding en emoties komen meer in balans. Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan melden dat ze meer vanzelfsprekend een rechtere houding aannemen. Ze kunnen beter omgaan met stress en beter richting geven aan hun leven. Men ervaart een grotere alertheid, openheid en algehele balans. Toch moet de atlas behandeling niet gezien worden als een wondermiddel tegen allerlei kwalen. Het is eerder een basisvoorwaarde die helpt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken en het lichaamspotentieel zo volledig mogelijk te benutten. Opvallend is ook dat andere natuurlijke geneeswijzen veel dieper kunnen inwerken na een atlas correctie.

Reacties na de behandeling

In de weken tot maanden na de atlas correctie kunnen soms lastige reacties worden ervaren.
Deze reacties passen dus in het proces van zelfgenezing en zijn te vergelijken met tijdelijke verergeringen die optreden bij een homeopathische of andere behandeling die gericht is op het versterken van het zelfgenezend vermogen. Mogelijke ( soms) lastige reacties die op kunnen treden zijn; vermoeidheid, spierpijn in nek, rug en lendenen door aanpassing van spieren, pezen en gewrichtsbanden. Ziektes die men eerder heeft doorgemaakt en die niet volledig zijn "uitgeziekt", kunnen opnieuw kortstondig verschijnen om vervolgens weer te verdwijnen. Luister daarom goed naar uw lichaam. Merk de verandering(en) op en ondersteun het proces van zelfgenezing door middel van massage, goede voeding, veel water drinken, voldoende rust Zacht lichaamswerk zoals, Manuele lymfedrainage, Craniosacraal therapie, Shiatsu maar ook Bloeserrrtherapieën en andere behandelingen kunnen ondersteunend werken bij de beheersing van dit soort herstelreacties.